maandag 25 augustus 2014

Organisatie tips! #Back2School


Omdat de scholen bijna weer beginnen geef ik vandaag wat tips om je schoolspullen en je schoolwerk te kunnen organiseren. Het is fijn als alles een eigen plekje heeft en dat je bureau netjes opgeruimd is, dan kun je namelijk beter leren. Lees snel verder als je benieuwd bent naar de tips!



Tip #1
Koop een pennenbakje. Het is hartstikke handig om een bakje met pennen op je bureau te hebben staan zodat je niet telkens hoeft te zoeken naar pennen. Ook kan het heel leuk staan als je bijvoorbeeld een Starbucks beker gebruikt. Zelf heb ik twee bakjes van de Ikea (het zijn eigenlijk plantenbakjes :P).

Tip #2
Koop een paar ordners. Als je een map mee naar school hebt kun je de papieren die je niet meer gebruikt omdat ze bv. van een oud hoofdstuk zijn, in de order doen. Zo bewaar je de bladen goed en kun je makkelijk terugkijken als je ze nog een keer nodig hebt voor een proefwerk.

Tip #3
Koop een agenda. Ik weet dat niet iedereen een agenda heeft, maar koop er toch een! Het is heel handig als je hem goed bijhoud want dan kom je nooit voor een onverwachte zaken te staan!

Tip #4
Gebruik post-its. Post-its kent iedereen wel. Je kunt ze overal kopen en een veel verschillende vormen. Het is handig om een blok te kopen. Op een post-it schrijf je dan bijvoorbeeld iets heel belangrijks en het briefje plak je dan op een plek waar jij vaak naar kijkt, dat kan bijvoorbeeld je computer beeldscherm zijn. Zo zie je elke keer de post-it hangen en kun je niet vergeten wat je moest doen!

Tip #5
Koop een map, of schriften als jij dat fijner vind. In een map kun je alles makkelijk bij elkaar houden. Vind jij het makkelijker om een schriftje te gebruiken dan raad ik je aan je (bijvoorbeeld) Nederlands schrift tussen je Nederlandse boek te doen. Zo hoef je niet je schriften de hele tijd bij elkaar te zoeken. Kijk wel goed of je schrift er tussen zit voordat je naar school gaat, zodat je hem niet kan vergeten!

Tip #6
Koop een to-do schriftje of blokje. Dit is een blokje dat je niet voor schoolzaken gaat gebruiken maar bijvoorbeeld voor zaken als je kamer opruimen. Zo hou je die zaken gescheiden en dat kan erg fijn zijn!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. :)

liefs, x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat iets leuks achter, het is snel gedaan :)