dinsdag 16 april 2013

Studietips!

School... tja... Je hebt ook wel eens toetsen. Je wilt natuurlijk geen onvoldoende. Hoe ga je leren zodat je het goed kent, maar het je het minste stress oplevert. En hoe maak je het leuker?

Vandaag dus niet veel over beauty. Of toch wel? Wanneer je je huiswerk af hebt, minder stress, voel je je beter en ben je mooier. Voel je je blij en rustig, dan straal je dat ook uit! Dus toch wel een beetje beauty, innerlijke beauty!


Tip 1: Koop aan het begin van het schooljaar leuke spulletjes voor school. Zo is het elke keer weer een "plezier" om je huiswerk te maken en leren.
Tip 2: Maak je maakwerk in het weekend, ga lekker door tot alles af is, dan werk je vaak ook het prettigst dan dat je elke stopt met huiswerk maken. Je moet je er elke keer weer tegen verzetten om het te gaan doen. Als je je maakwerk in het weekend maakt, kun je de rest van de week leren voor je toetsen. Zo heb je alles goed voorbereid!
Tip 3: Maak voor jezelf een studieplanner en plan je huiswerk in. Houd je er dan vervolgens wel aan, anders heeft het geen zin natuurlijk! Als je een studieplanner maakt en je daar aan houdt, heb je alles op een rijtje en een mooi overzicht voor jezelf. Je hebt dan vaak alles goed voorbereid.
Tip 4: Maak voor jezelf een beloning. Wanneer je dat stomme wiskunde en het lastige Frans af hebt, mag je een half uurtje op je computer.

Tip 5: Wanneer je beloningen voor jezelf maakt, en je daarna een half uurtje achter de computer mag maar er vervolgens 2 uur achter zit. Vraag je ouders de tijd dan in de gaten te houden, zodat die je er op kunnen wijzen wanneer je weer aan je huiswerk moet.
Tip 6: Bedenk wat je allemaal kunt gaan doen als je je huiswerk af hebt. Ga met die gedachten je huiswerk maken. Je zult zien, dat je je veel rustiger  voelt als je al je huiswerk af hebt, waarschijnlijk heb je ook veel meer plezier in de leuke dingen die je dan mag doen. Je voelt je ook minder schuldig.
Tip 7: Spreek met je ouders af, dat je bijvoorbeeld 0,50 cent krijgt voor elke 6 op je rapport, 1 euro voor elke 7, 1,50 euro voor elke 8, 2 voor elke 9 en bijvoorbeeld 5 euro voor elke 10. Zo heb je heb 
je een super leuke beloning voor het harde werken en heb je voor jou gevoel een goed doel om je huiswerk goed te maken en leren.
Tip 8: Begin optijd!! Dat scheelt je een heleboel stress, en stress is niet goed voor je innerlijke beauty! Ook haal je er natuurlijk geen goede cijfers door, want we weten allemaal dat je de nacht van tevoren niet alle paragrafen in je hoofd kunt stampen. 
Tip 9: Maak samenvattingen voor jezelf. Zo heb je het al een keer allemaal goed doorgelezen en heb je er ook al in verdiept. Ook schrijf je de belangrijkste informatie op, zo ben je er dus intensief mee bezig!

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze tips. Mijn grote tip is gewoon: Doe je huiswerk, leer het goed en ben optijd met het maken en leren van je huiswerk. Je zult er veel plezier van hebben. Geen uurtjes nablijven, een goed beroep voor later en leuke dingen doen wanneer je je huiswerk af hebt zonder schuldgevoel.







Succes met hem maken van je huiswerk! x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat iets leuks achter, het is snel gedaan :)